Minstens 30 doden bij busongeluk Thailand

Lichamen liggen in witte doeken na het busongeluk in Thailand.
Lichamen liggen in witte doeken na het busongeluk in Thailand. Foto AP/ Wichai Taprieu

Ten minste dertig arbeiders zijn in het westen van Thailand gedood toen hun dubbeldekkerbus een ravijn in viel. 22 anderen zijn gewond geraakt.

Het ongeluk vond plaats op een bergweg in de provincie Tak. Die weg staat als zeer gevaarlijk bekend; vorig jaar waren er maar liefst driehonderd ongelukken volgens de gouverneur van de provincie, Suriya Prasatbunditya. Op de weg rijden vaak bussen en vrachtwagens van en naar de grens met buurland Myanmar.

De chauffeur van de bus probeerde auto’s in te halen op een bochtige weg, maar slipte van de zijkant, vloog meerdere keren over de kop en viel zo’n dertig meter naar beneden in een vallei en kwam tegen een boom tot stilstand, schrijft persbureau AP. Volgens de chauffeur, die aan het ongeluk slechts een gebroken rib overhield, probeerde hij langzamer te gaan rijden, maar werkten de remmen niet meer.

Auto-ongelukken komen vaak voor in Thailand, een land waar de veiligheidsnormen slecht zijn en verkeersregels maar weinig worden gehandhaafd. Vorig jaar kwamen meer dan 8.600 mensen om het leven bij ongelukken op Thaise wegen.

    • Frank Huiskamp