Lekker kaneel snuiven

Hopelijk brengt Lindsey Mound niemand op verkeerde ideeën met haar illustraties ‘How Not To Kill Yourself With Household Items’. Hierin toont ze op absurde (maar wetenschappelijk onderbouwde) wijze dat het eenvoudig is om een eind aan het leven te maken. Bijvoorbeeld door het eten van 215 wortels of veertig eetlepels kaneel. Of door te kauwen op vierhonderd kauwgomballen; tegelijkertijd.

Fysiek is het bijna onmogelijk, maar het is ook de werkelijkheid. Het werk van Mound, dat ze maakt voor tijdschriften, films en albums, lijkt te bestaan uit dit soort botsingen. Ze tekent op het snijvlak van de realiteit en het komische of het absurde. Op haar website (www.lindseymound.com) is te zien hoe de kunstenares de grenzen oprekt door fotografie en tekenkunst te combineren, net zolang totdat er geen onderscheid te maken valt. ‘How Not To Kill Yourself With Household Items’ lijkt voorlopig haar meest interessante werk.