Kijken: spectaculaire basejump van het One World Trade Center

Still uit video

In september vorig jaar waagden drie mannen zich aan een nachtelijke basejump vanaf het One World Trade Center in New York. Gisteren zouden ze gedagvaard worden door de rechtbank en tegelijkertijd kwamen de spectaculaire beelden vrij. Levensgevaarlijk en hartstikke verboden natuurlijk, maar wat een filmpje houd je eraan over.

De drie mannen in deze video zouden dezelfde drie zijn die in september met een parachute landden voor het gebouw van bank Goldman Sachs. Ze waren geheel in het zwart gekleed, hadden donkere helmen op en verdwenen spoorloos.

Pas deze week gaan Andrew Rossig, Marco Markovich en James Brady zichzelf naar verwachting aangeven bij de politie. Ze zijn aangeklaagd voor inbraak en het betreden van verboden terrein, schrijft The New York Post. Rossig heeft maar van één ding spijt: dat hij gepakt is.

“De bedoeling was dat niemand erachter zou komen en dat niemand gewond zou raken. Ik probeer gewoon een gevangenisstraf te voorkomen.”

Het One World Trade Center (oude naam: Freedom Tower) staat op de plek van het oude WTC in Manhattan. Het gebouw is 541 meter hoog en daarmee het hoogste op het westelijk halfrond. Eerder deze week nog glipte een 16-jarige jongen uit New Jersey door de beveiliging van het gebouw. Hij werd later gearresteerd, maar niet voordat hij er wat foto’s maakte.

    • Frank Huiskamp