Honingjagen op bergwand

Andrew Newey legt culturen die verdwijnen vast op de gevoelige plaat. In zijn werk portretteert hij Mongoolse jagers, ritueel stierenspringen in Ethiopië en stammenfeesten in Papoea Nieuw-Guinea.

The New York Times noemt zijn meest recente werk, genaamd ‘Gurung Honey Hunters’, Indiana Jones-achtig. Newey fotografeerde inwoners van Nepal die honing van wilde bijen verzamelen. Dat gebeurt, met gevaar voor eigen leven, op moeilijke bereikbare rotswanden.

Dit zogeheten ‘honingjagen’ is sinds de ontdekking door National Geographic in 1987 een populaire toeristenattractie. De plek waar Newey zijn foto’s maakte, houdt hij geheim. De regio is nog niet ontdekt door buitenlandse vakantiegangers, en dat wil de fotograaf zo houden. Ander werk van Newey is te vinden op zijn twitteraccount; daar zijn beelden uit tribaal Bangladesh en natuurfoto’s uit Mongolië te bekijken.