Last Chance Harvey

None

RTL 8, 20.30-22.15u

(Joel Hopkins, 2008). Het zit de al lang geleden gescheiden Amerikaanse jingles-componist Harvey niet mee. Op de dag dat hij naar Engeland reist om de bruiloft van zijn dochter bij te wonen, wordt hij min of meer ontslagen. Eenmaal in Londen gedraagt hij zich sociaal wat onhandig, waardoor zijn dochter nog meer van hem vervreemdt. Hij wil linea recta terug naar de VS maar raakt op het vliegveld aan de praat met Kate, met wie hij leuke gesprekken heeft langs de Theems. Tegen een vreemde ben je soms heel open en eerlijk over de mislukkingen van je leven.

Last Chance Harvey is een romantische komedie over twee volwassenen aan wie de liefde grotendeels voorbij is gegaan en die nu een tweede kans op geluk krijgen. Een kans die ze niet meer verwachten, waardoor ze elkaar schoorvoetend aftasten, wat realistischer scènes oplevert dan gebruikelijk is in het genre. Het helpt natuurlijk dat Harvey en Kate gespeeld worden door Dustin Hoffman en Emma Thompson, waardoor het scala aan emoties intenser op het scherm komt. Hun samenspel levert ontroerende scènes op, zoals Harveys huwelijkstoespraak en Kates emotionele uitbarsting in de finale.

    • André Waardenburg