Er dreigt zwaar weer

Luisteren // Indierock The War On Drugs Lost In The Dream The War On Drugs speelt 24 mei op Le Guess Who in Utrecht 4

Er loeit een storm in de muziek van The War On Drugs. De Amerikaanse indierockgroep die na het vertrek van Kurt Vile draait om zanger/gitarist Adam Granduciel bouwt voort op de invloed van Bob Dylan, Neil Young en Tom Petty in hun jongere jaren. Retro wordt het nooit, want Granduciel laat een sluimerend vuur van statische elektriciteit oplaaien in synthesizerklanken en onderwatergitaren. Net als geestverwant Vile neemt hij de tijd om zijn nummers uit te spinnen tot denkbeeldige autoritten door weidse landschappen waarin plotseling een orkaan of een donderwolk kan opdoemen. Lost In The Dream combineert een informele, relaxte sfeer met de meeslepende visioenen van langgerekte songs als ‘Under the pressure’ en ‘Eyes to the wind’, op een album dat zich ontvouwt als een woestijnrit met de constante dreiging van zwaar weer.

    • Jan Vollaard