Een onverwachte kans op liefde

None

Zien Film

Last Chance Harvey

RTL 8, 20.30-22.15u

Het zit de al lang geleden gescheiden Amerikaanse jinglecomponist Harvey niet mee. Op de dag dat hij naar Engeland reist om de bruiloft van zijn dochter bij te wonen, wordt hij min of meer ontslagen. Eenmaal in Londen gedraagt hij zich sociaal wat onhandig, waardoor zijn dochter nog meer van hem vervreemdt.

Harvey wil linea recta terug naar de Verenigde Staten maar raakt op het vliegveld aan de praat met Kate, met wie hij leuke gesprekken heeft langs de Theems. Tegen een vreemde ben je soms heel open en eerlijk over de mislukkingen van je leven.

Last Chance Harvey is een romantische komedie over twee volwassenen aan wie de liefde grotendeels voorbij is gegaan en die nu een tweede kans op geluk krijgen. Een kans die ze niet meer verwachten, waardoor ze elkaar schoorvoetend aftasten, wat realistischer scènes oplevert dan gebruikelijk is in het genre.

Het helpt natuurlijk dat Harvey en Kate worden gespeeld door Dustin Hoffman en Emma Thompson, waardoor het scala aan emoties intenser op het scherm komt. Hun samenspel levert ontroerende scènes op, zoals Harveys huwelijkstoespraak en Kates emotionele uitbarsting in de finale. (Regie Joel Hopkins, 2008).

André Waardenburg