De Vinegrappen van Matt Willis zetten je even op het verkeerde been

Een Vine van Willis, terwijl het woord Hershey's ingetikt wordt, verschijnt de chocoladereep. Schermafbeelding Vine / Yelldesign

Met videodienst Vine kan iedereen grappige filmpjes maken van zes seconden. Maar de stop-motion Vines van Matt Willis zijn een klasse apart. De Vinedesigner neemt huis-tuin-en-keukenvoorwerpen en haalt daar verrassende grappen mee uit.

De Australiër werkt al zo’n tien jaar in de wereld van marketing en grafisch design. Zijn studio Yelldesign heeft zich gespecialiseerd in Vines. Zijn filmpjes zijn zo goed dat het bedrijven ook is opgevallen en hij er inmiddels van kan leven. Zo maakt hij nu ook reclamevines voor grote merken als Chevrolet.

Voor Apple heeft hij nog niet mogen werken, al is dat een grote wens van Willis. Maar de spullen van het bedrijf inspireerden hem al wel tot verschillende Vines:

In een interview met Tribeca vertelde Willis dat de alledaagse, saaie voorwerpen de grootste inspiratiebron voor hem vormen. De ontwerper is naar eigen zeggen verslaafd aan het maken van de minifilmpjes. Het kost hem meestal veertig minuten om een filmpje te schieten.

Vooral met eten doet Willis ook leuke dingen:

Kijk voor meer leuke Vines op het blog van Willis of volg hem op Twitter.

    • Anouk Eigenraam