Weverling en Eggers genomineerd voor Dioraphte-prijs 2014

Onder andere Aukelien Weverling en Dave Eggers zijn genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP), de prijs voor het beste jongerenboek van het afgelopen jaar. Dat meldt Stichting CPNB.

Weverling is met haar roman Het land (Meulenhoff Boekerij B.V.) genomineerd in de categorie ‘oorspronkelijk Nederlandstalig’. Ook Saskia Maaskant (Kieuw, Davidsfonds), Ineke Riem (Zeven pogingen om een geliefde te wekken, Arbeiderspers), Michiel Stroink (Tilt, J.M. Meulenhoff) en Peter Verhelst (Geschiedenis van een berg, Prometheus) zijn in die categorie genomineerd.

Dave Eggers is met De cirkel (vertaald door Gerda Baardman, Lidwien Biekmann, Brenda Mudde en Elles Tukker. Lebowski) de meest opvallende genomineerde in de categorie ‘vertaald’. Marjorie Celona (Waarom, vertaald door Anke ten Doeschate. Cargo), Nathan Filer (De schok van de val, vertaald door Nicolette Hoekmeijer. Anthos), Davide Longo (De verticale man, vertaald door Pieter van der Drift. De Geus) en Patrick Ness (Het mes dat niet wijkt, vertaald door Ineke Lenting. Moon) zijn ook kanshebbers.

Stemperiode vandaag geopend

Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP) is een jongeren literatuurprijs voor het beste jongerenboek van het afgelopen jaar. De prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB en is een initiatief van Stichting Lezen Nederland, Stichting Lezen Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CJP Nederland, CJP Vlaanderen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie en stichting Dioraphte.

De prijs bestaat uit twee Juryprijzen en een Publieksprijs. Voor de Publieksprijs kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar vanaf vandaag stemmen op hun favoriete boek via www.djp.nl. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-. Stemmen kan tot en met 22 april. De winnaars worden op 23 april bekendgemaakt.

    • Roderick Nieuwenhuis