De Bakker verliest van Federer

Thiemo de Bakker heeft in de derde ronde van het masterstoernooi van Miami niet voor een verrassing kunnen zorgen. Op het hardcourt in Florida verloor de Westlander met 3-6 en 3-6 van Roger Federer. De Bakker had de derde ronde bereikt dankzij overwinningen op Victor Hanescu en Fernando Verdasco. In de eerste set leverde De Bakker op 2-1 zijn service in. Dat foutje wist hij niet meer te herstellen. In de tweede set keek de nummer 162 van de wereld binnen de kortste keren tegen een 2-0 achterstand aan. Een nieuwe break tegen op 5-3 betekende vervolgens het einde van de wedstrijd. Door de uitschakeling van De Bakker is het in Miami gedaan met de Nederlandse inbreng. Rafael Nadal bereikte probleemloos de derde ronde. De Spanjaard gunde voormalig nummer één van de wereld Lleyton Hewitt slechts vier games: 6-1 en 6-3. De wedstrijd was binnen zeventig minuten beslecht. Nadal stond gedurende de wedstrijd geen enkel breakpoint af. (Novum)