Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Struijlaard door bestuur 50Plus voorgedragen als opvolger Jan Nagel

John Struijlaard wordt vrijwel zeker de opvolger van Jan Nagel als voorzitter van 50Plus. De huidige vicevoorzitter van de ouderenpartij en is unaniem door het bestuur voorgedragen, meldt 50Plus.

John Struijlaard wordt vrijwel zeker de opvolger van Jan Nagel als voorzitter van 50Plus. De huidige vicevoorzitter van de ouderenpartij is unaniem door het bestuur voorgedragen, meldt 50Plus.

De benoeming staat op de agenda van de algemene ledenvergadering zaterdag in Hilversum. Voor het partijvoorzitterschap hebben nog twee andere personen zich kandidaat gesteld: Ellen Lindemans uit het Overijsselse De Krim en Michel Martherus uit Amsterdam.

De beoogd voorzitter Struijlaard (65) is behalve vicevoorzitter ook fractievoorzitter van 50Plus in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Jan Nagel doet een stapje terug zodat hij zich weer volledig kan richten op zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer.

(Novum)