Rooney en Engelaar met ’n Beckham, maar ook de Goal v/h Weekend?

Wat een Clásico gisterenavond zeg. En gelukkig werd-ie opgeluisterd met een een doelpunt rijp voor deze rubriek, of is het eigenlijk andersom? Wat maakt het uit; dé goal kwam uiteindelijk uit Engeland.

epa04136633 Wayne Rooney of Manchester United scores a goal during the English Premier League soccer match between West Ham and Manchester United at Upton Park in London, Britain, 22 March 2014. EPA/TAL COHEN DataCo terms and conditions apply. http://www.epa.eu/files/Terms%20and%20Conditions/DataCo_Terms_and_Conditions.pdf

Wat een Clásico gisterenavond zeg. En gelukkig werd-ie opgeluisterd met een doelpunt rijp voor deze rubriek, of is het eigenlijk andersom? Wat maakt het uit; dé goal kwam uiteindelijk uit Engeland.

3. Andrés Iniesta (FC Barcelona)

Toen alles nog voorspoedig ging voor Barça gisteravond, knalde Iniesta de bezoekers vakkundig maar vooral lekker hard op voorsprong in het kolkende Estadio Santiago Bernabéu. Binnen twintig minuten boog Real daarna de stand om in een voorsprong, maar ja, die Messi.

2. Wayne Rooney (Manchester United)

Moeilijk kiezen hoor. Zaterdag peerde Orlando Engelaar (uit de categorie ‘kennen jullie deze nog?’) namens Melbourne Heart de bal geweldig in het doel. Maar iets eerder deed Wayne Rooney hetzelfde. Nou zie je ze wel vaker, de ballen die van de middenlijn het doel in vliegen. Maar die van Rooney, zo uit de lucht gegrepen, is toch wel een moeilijkheidsgraad hoger:

http://youtu.be/0rDO0GLjDAA

1. Alexander Tettey (Norwich City)

Wat een fantastische volley en wat zeilt-ie heerlijk het net in. Meer van dit graag. Helaas voor Ricky van Wolfswinkel heeft niemand het bij Norwich over zijn (fantastische) doelpunten, niet in de laatste plaats vanwege een schrijnend gebrek aan zulks. Gelukkig voor The Canaries hebben ze Alexander Tettey; een Ghanese Noor met een gouden pantoffel:

Hier Tettey’s goal inclusief herhalingen.

    • Jules Seegers