Meer dan zoete meisjesmuziek

De zwoele stem van Melanie De Biasio vergelijken met de dwarse muziek van Scott Walker, zoals haar platenmaatschappij graag doet, is een rijpe mango vergelijken met een rauwe koolraap. Na een jazzy debuut maakt de Belgische zangeres op No Deal een geslaagde crossover naar een uitdagend popgeluid, zonder de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen. In eigen land werd verrast gereageerd op haar komst naar Rock Werchter, maar in haar huidige vorm doet De Biasio niet onder voor de triphop van Portishead of de zoemende bedwelming van The XX. Ze klinkt verleidelijk in I feel you, kordaat wraakzuchtig in I’m gonna leave you en mysterieus duister in Sweet darling pain. De boeiende instrumentale passages tillen dit album ver uit boven zomaar zoete meisjesmuziek.

    • Jan Vollaard