Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Luisteren: Ali B maakt nieuwe versie ‘Mocro Flavour’ na uitspraken Wilders

Ali B, ook wel Ali Bouali.
Ali B, ook wel Ali Bouali. Foto ANP / Robert Vos

Ali B heeft een nieuwe versie van zijn hit Leipe Mocro Flavour gemaakt naar aanleiding van de uitspraken van Geert Wilders van vorige week. Vanochtend bracht hij het nummer ten gehore bij 3FM.

“Waarom doe je nou zo boos jongeman, [...] doe eens even normaal”, rapt Ali B onder meer in de nieuwe versie, waarin hij “iedereen represent die in Nederland woont”. Ook de stem van Wilders is te horen. Zijn “doe eens normaal man” komt bijvoorbeeld voorbij, de uitspraak van Wilders tegen premier Mark Rutte tijdens een debat in 2011 waarbij de bitse opmerkingen over en weer al eens hoog opliepen.

Bouali gaat in op de beweringen van Wilders dat Marokkanen boven aan alle lijstjes prijken met betrekking tot criminaliteit. “Inderdaad, ik steel”, rapt Ali B. “… alle harten van de dames om me heen.” Luister het hele nummer van Ali B (lied vanaf minuut 2.20):

Of Ali B het nummer echt gaat uitbrengen, weet hij nog niet. De originele versie was:

‘Willen jullie meer of minder Wilders?’

De 32-jarige Ali B reageerde vorige week bij zijn theatershow ook al de op de uitspraken van Wilders. “Willen jullie hier in Valkenswaard en in de rest van Nederland meer of minder Wilders?”, vroeg hij zijn publiek:

https://www.youtube.com/watch?v=anT74pTO_s8

Vorige week liet Wilders op verkiezingsavond een zaal scanderen dat ze minder Marokkanen willen. “Dan gaan we dat regelen”, zei hij daarop. Er volgden internetacties (#bornhere), boze BN’ers, boze Kamerleden, aangiften, een demonstratie, een kritische reactie van de premier en van vicepremier Asscher, en in binnen- en buitenland werden kritische krantencommentaren geschreven. Meerdere PVV’ers stapten op, maar Wilders weigert excuses aan te bieden of zijn standpunt aan te passen.