kort

Foto AP

Schaken

Oud-kampioen Anand is nog springlevend

Na zijn kansloze nederlaag in november tijdens de tweekamp om de wereldtitel tegen het Noorse wonderkind Magnus Carlsen, had menigeen in de schaakwereld Viswanathan Anand (44) al afgeschreven. Er werd zelfs aan getwijfeld of de onttroonde wereldkampioen uit India het wel op kon brengen om deze maand mee te doen aan het kandidatentoernooi in Khanti Mansiysk (Rusland). Maar voorlopig snoert de ‘Tijger van Madras’ alle critici de mond. Na negen ronden gaat Anand, die gisteren de Bulgaar Veselin Topalov versloeg, met zes punten soeverein aan de leiding. Anand is – na zes remises en drie winstpartijen – de enige van de acht deelnemers die nog ongeslagen is. Hij heeft een punt voorsprong op de Armeniër Levon Aronian, vooraf door velen getipt als de grootste kanshebber op de eindzege. De winnaar strijdt in november in een tweekamp met Carlsen om de wereldtitel. Er volgen nog vijf speelronden.

24

nederlagen op rij voor Philadelphia 76ers

In de Amerikaanse basketbalcompetitie nadert Philadelphia 76ers een negatief record. De ploeg leed bij Chicago Bulls de 24ste nederlaag op rij: 81-91. De slechtste reeks van een club in de geschiedenis van de NBA staat op naam van Cleveland Cavaliers: 26 opeenvolgende nederlagen in het seizoen 2010-2011. San Antonio Spurs is wel in vorm en behaalde tegen Golden State Warriors de dertiende zege op rij: 99-90.

Paardensport

Franse springruiter wint Indoor Brabant

Kevin Staut heeft gisteren bij Indoor Brabant de Grand Prix voor springruiters gewonnen. De Fransman zette met zijn in Nederland gefokte merrie Silvana de snelste tijd neer in de barrage (42,96). De Duitser Marco Kutcher werd op eenhonderdste van een seconde tweede. Pénélope Leprevost was de tweede Franse ruiter op het podium. De Nederlandse springruiters stelden teleur in Den Bosch.

    • Novum
    • NRC
    • Ap