kort

Foto AFP

Engels voetbal

Jubileumduel Wenger: drama voor Arsenal

De duizendste wedstrijd van Arsène Wenger als coach van Arsenal is zaterdag op een drama uitgelopen. Zijn ploeg ging op Stamford Bridge met liefst 6-0 onderuit tegen Chelsea. De monsterzege werd ingeleid door treffers van Samuel Eto’o en André Schürrle en een rode kaart voor Kieran Gibbs, die onterecht werd weggestuurd omdat niet hij maar Alex Oxlade-Chamberlain hands maakte in het strafschopgebied. Eden Hazard benutte de strafschop: 3-0. Oscar voerde de score op met twee goals, waarna invaller Mohamed Salah de eindstand op 6-0 bepaalde. Arsenal staat vierde, met zeven punten minder dan koploper Chelsea. Liverpool won met 6-3 bij Cardiff City en staat tweede. Topscorer Luís Suarez was met drie goals weer eens de uitblinker.

Duitsland

Landstitel erg dichtbij voor Bayern München

In de Bundesliga kan Bayern München morgen, op bezoek bij Hertha BSC, al kampioen worden. De titelverdediger won zaterdag met 2-0 bij FSV Mainz door goals van Bastian Schweinsteiger en Franck Ribéry. Met nog acht duels te gaan heeft Bayern een voorsprong van 23 punten op Borussia Dortmund, dat zaterdag met 3-0 te sterk was voor Hannover 96. Ook nummer drie Schalke 04 won dit weekend. Mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar versloegen de Königsblauen hekkensluiter Eintracht Braunschweig met 3-1. Schalke hield de achterstand op Dortmund beperkt tot één punt. Onderin behaalde VfB Stuttgart (vijftiende) een 1-0 zege op Hamburger SV (zestiende).

België

Lokeren te sterk voor Zulte in bekerfinale

Lokeren heeft zaterdag de Belgische beker gewonnen. In de finale in het Koning Boudewijnstadion in Brussel was de ploeg met 1-0 te sterk voor Zulte Waregem. Alexander Scholz was de matchwinner. De Deense verdediger kopte in de 57ste minuut raak uit een hoekschop. Voor Lokeren is het het tweede bekersucces in drie seizoenen. In 2012 werd Kortrijk verslagen in de bekerfinale.

    • Novum