En toen stond PSV ‘gewoon’ weer tweede

Nog niet zo lang geleden leek PSV bezig aan een van de slechtste seizoenen in de clubgeschiedenis. Maar de ploeg van trainer Phillip Cocu, zaterdag in Eindhoven met 3-1 te sterk voor degradatiekandidaat Roda JC, is na de achtste overwinning op rij weer helemaal terug. Doordat het kwakkelende Vitesse verloor van FC Groningen, staat PSV nu zelfs tweede. Waarbij zij aangetekend dat FC Twente en Feyenoord een wedstrijd minder gespeeld hebben.

De zege op Roda JC kwam moeizaam tot stand voor PSV. Jürgen Locadia zette de thuisploeg met zijn elfde competitietreffer van dit seizoen op voorsprong, maar bij uitvallen van Roda oogde de verdediging soms wankel. Nog voor de rust bracht Mitchell Paulissen Roda langszij. In de tweede helft was PSV even zoekende, maar na ruim een uur maakte Bryan Ruiz dan toch de bevrijdende 2-1. Toen Jeffrey Bruma een kwartier voor tijd de 3-1 binnenkopte was het verzet van Roda gebroken.

Cocu sprak na afloop van een „prima overwinning”. „Ik vond dat we prima begonnen. Zeker het spel tussen de linies was goed”, zei Cocu op de website van PSV. „Het enige wat we onszelf dat eerste half uur kunnen verwijten is dat we niet de tweede goal maken.”

Cocu zag zijn ploeg wel wat terugvallen voor de rust, maar hij raakte niet in paniek en bleef vertrouwen op een goede afloop. „In de rust hebben we de puntjes op de i gezet. We wilden scherp uit de kleedkamer komen. Dat zag je terug op het veld, waardoor ik de overwinning zeer verdiend vind.”

    • NRC