Azier bezwijkt onder overdaad

De naam van Thomas Azier (Leiderdorp, 1987) zingt al een tijdje rond. Belofte Azier vertrok enkele jaren geleden naar Berlijn, en werkte gestaag aan zijn debuut. Reikhalzend werd uitgekeken naar zijn mix van pop en dance: weelderige beats werden ingezet voor toegankelijke popsongs, waar zijn zang weids overheen galmde.

Maar op zijn debuut-cd, Hylas, schiet Azier zijn doel voorbij. Hij stopte zoveel popelementen in zijn liedjes dat ze doorbuigen onder de overdaad. Synthesizers die klinken als Russisch Orthodoxe mannenkoren, vliedende riedels, zoemende onderstromen, en nog zo wat varianten op alles wat sfeervol is – gecombineerd met Aziers gekwelde maar behaagzuchtig resonerende zangstem, dat leidt tot een topzwaar Verwandlung. Het nummer How To Disappear heeft nog een greintje charme in het refrein, maar het couplet verdrinkt in pathos.

    • Hester Carvalho