Apple wil voorrang in dataverkeer

Apple is met kabeltelevisiemaatschappij Comcast in gesprek over ruimte op de televisiekabel. Dat schrijft The Wall Street Journal. Het elektronicabedrijf zou voorrang willen krijgen in het dataverkeer. De gesprekken zouden specifiek gaan om Apple TV; een ontvanger die digitale inhoud van bijvoorbeeld iTunes, Netflix of YouTube op een tv kan afspelen. Met de voorkeursbehandeling zouden de betreffende data via een apart deel van de kabel worden verzonden, en niet via de gewone internetverbinding van de gebruiker. Dat zou een goede beeldkwaliteit zonder haperingen moeten garanderen.

Zo’n voorkeursbehandeling is niet ongebruikelijk. Ook streamingdienst Netflix betaalt Comcast zodat films en series snel en in hoge kwaliteit worden gestreamd. Hoeveel Netflix aan de kabelmaatschappij betaalt, is niet bekend.