In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's van de duizenden foto's die binnen zijn gekomen. In de reeks van vandaag foto's van religieuze vieringen in India en Israël, van vrouwelijke separatisten in Kashmir en van een Australische cyborgvlieg. Let op: enkele foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Afghaanse jongetjes op de schommel tijdens Noroez-festiviteiten in de buurt van Kabul. Noroez is het Perzische nieuwjaars- en voorjaarsfeest.
AFP / Roberto Schmidt
Een demonstrant probeert zich met een geïmproviseerd schild te verdedigen tegen een waterkanon van de politie in Caracas.
Reuters / Carlos Garcia Rawlins
Deze kleine fruitvlieg uit Queensland lijkt wel een cyborg. Australische wetenschappers hebben een sensor op zijn rug vastgemaakt die genen toedient die ervoor moeten zorgen dat het dna van de larven zodanig verandert dat de nakomelingen steriele mannetjes worden. De onderzoekers hopen op deze manier de fruitvliegjesplaag die de landbouw bedreigt het hoofd te bieden.
AFP / CSIRO
Agenten van de Egyptische oproerpolitie eten een ijsje.
AFP / Khaled Desouki
Verkiezingsdag. PvdA-lijsttrekker in Amsterdam Pieter Hilhorst staat op het campagnebureau zijn medewerkers te woord vlak voor het sluiten van de stembureaus.
Olivier Middendorp
Sneeuwganzen stijgen op uit Squaw Creek National Wildlife Refuge in de Amerikaanse staat Missouri. Er werden meer dan een miljoen sneeuwganzen geteld.
AP / The Kansas City Star / Keith Myers
Een man besmeurt het gezicht van een vrouw met kleur tijdens het hindoeïstische Holifeest, in Mumbai, India.
AP / Rajanish Kakade
Kinderen spelen in gekleurd water na de Holi-festiviteiten in de Baldev-tempel in Dauji.
AP / Rajesh Kumar Singh
Een Iraaks-Koerdische familie herdenkt slachtoffers van een gifgasaanval door oud-president Saddam Hussein in Halabja in 1988.
AFP / Safin Hamed
Activisten van de vrouwelijke separatistenbeweging Jammu Kashmir Mass Movement (JKMM) schreeuwen leuzen terwijl ze worden afgevoerd door de politie in Srinagar, in Indiaas Kashmir.
EPA / Farooq Khan
Twee lichamen van Syrische kinderen liggen tussen het puin van een flatgebouw dat waarschijnlijk werd gebombardeerd door de overheid.
AFP / Khaled Khatib
Ultra-Orthodoxe joden lezen het boek Ester uit de Tenach in een synagoog in Jeruzalem tijdens het herinneringsfeest Poerim.
AFP / Menahem Kahana
Een lid van een pro-Russische zelfverdedigingsgroep verwijdert een vlag van de Oekraïense marine, terwijl aan de andere vlaggenstok de Russische vlag wordt gehesen. Het hoofdkwartier van de Oekraïense marine in Sebastopol op de Krim werd woensdag bestormd en ingenomen.
AP / Andrew Lubimov
De sculptuur "Mask II" van de Australische kunstenaar Ron Mueck in het Museum of Modern Art (MAM) in Rio de Janeiro.
AFP / Yasuyoshi Chiba
De politie probeert op deze foto van 19 maart het parlement in Taiwan binnen te komen. Activisten hadden zich er verschanst om te protesteren tegen een omstreden handelsakkoord met China.
AFP / Sam Yeh