Barcelona klopt Real in spectaculaire Clásico

Lionel Messi viert een treffer tegen Real.
Lionel Messi viert een treffer tegen Real. Foto Reuters / Sergio Perez

FC Barcelona heeft vanavond de Clásico tegen Real Madrid gewonnen. De Catalanen trokken in een enerverend duel in Santiago Bernabeu met 4-3 aan het langste eind. Lionel Messi maakte drie doelpunten, waarvan twee uit een penalty.

Door de overwinning brengt Barcelona de achterstand op Real Madrid en Atletico Madrid terug tot één punt. Op basis van een beter onderling resultaat gaat Atletico aan kop. In Spanje moeten na dit weekeinde nog negen speelronden worden afgewerkt.

Vanaf het begin viel er in de botsing tussen de twee grootmachten genoeg te genieten. Al na zeven minuten opende Andres Iniesta de score, waarna Barcelona goede kansen op de 0-2 liet liggen. Karim Benzema deed de wedstrijd echter kantelen met goals in de 20e en 24e minuut, beide keren op aangeven van Angel di Maria. Messi zorgde in de 42e minuut voor de 2-2 ruststand.

In de tweede helft was het scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco die de hoofdrol voor zich opeiste. Eerst gaf hij Real Madrid een penalty voor een overtreding die duidelijk buiten het strafschopgebied was gemaakt. Cristiano Ronaldo liet dat buitenkansje niet onbenut.

Wat later mocht ook Barcelona aanleggen vanaf elf meter. Sergio Ramos vergreep zich in de ogen van de scheidsrechter aan de doorgebroken Neymar en moest met rood naar de kant. Messi zorgde vanaf de stip voor de gelijkmaker en kroonde zich wat later zelfs tot matchwinner. Opnieuw viel het doelpunt uit een penalty, toegekend na een overtreding van Xabi Alonso op Iniesta.

Messi is dankzij zijn doelpunten weer een record rijker. De Argentijn is de eerste speler die in zijn carrière maar liefst twintig keer wist te scoren in een Clasico tussen Barcelona en Real Madrid.

Atletico Madrid blijft intussen knap meedoen in de strijd om de Spaanse titel. De nieuwe koploper won met 2-0 op bezoek bij hekkensluiter Real Betis. Gabi en clubtopscorer Diego Costa maakten de goals. (Novum)