Tienerroadtrip

Filmfestival // Movies that matter 20 t/m 26 maart, den haag moviesthatmatter.nl

Alles wordt beter als ze naar de Verenigde Staten emigreren. Tenminste, dat denken ze. Samuel, Juan en Sara willen weg uit Guatemala, het land waar ze geboren zijn. Weg van de huilende kinderen, blaffende honden en loeiende sirenes in de stad. Ze zijn nog maar vijftien jaar als ze zonder papieren van Guatemala via Mexico naar de VS reizen. De in Spanje geboren Diego Quemada-Diez maakte de film La jaula de oro, een roadmovie over de tour van drie jongeren naar het beloofde land. Het drama is de openingsfilm van Movies That Matter in Den Haag, het jaarlijks film- en debatfestival over mensenrechten. Naast vertoningen van spraakmakende speelfilms en documentaires zijn er inleidingen, debatten en workshops. Ook is er een speciaal themaprogramma over kernenergie en atoomwapens, in het kader van de nucleaire top op 24 en 25 maart in Den Haag.