sprinten

„Ik ben muzikaal opgevoed. Op mijn vijfde speelde ik cello. Op mijn twaalfde ging ik op toneel. Ontzettend leuk, maar ik miste de muziek. Ik ging een musicalopleiding doen. Ik bleek te kunnen zingen, er zit nogal een harde stem in mij. Het allerliefst zong ik de klassieke musicalstukken, en als vanzelf schoof ik steeds meer op naar opera. Daar komt alles samen: het theatrale, het zingen, de muziek. Nu doe ik conservatorium in Amsterdam, tweedejaars klassieke solozang. Achter het Concertgebouw heb ik een klein appartementje kunnen vinden. Als ik op het allerlaatste moment zin heb om naar een concert te gaan, hol ik naar het concertgebouw voor een ‘Sprintticket’ – als je onder de dertig bent, kun je drie kwartier van tevoren voor 12,50 euro nog een kaartje kopen. Drankje erbij. Magisch om musici live te zien.”