PSV klimt naar tweede plek na moeizame zege op Roda JC

PSV heeft voorlopig de tweede positie in de Eredivisie overgenomen. In eigen huis werd moeizaam met 3-1 van degradatiekandidaat Roda JC gewonnen. De Eindhovenaren hebben 53 punten uit 29 duels.

Jürgen Locadia zorgde voor de voorsprong, maar MItchell Paulissen bracht Roda langszij. In de tweede helft brachten doelpunten van Bryan Ruiz en Jeffrey Bruma PSV alsnog de drie punten.

De Eindhovenaren begonnen in eigen huis goed en na een soepele aanval stond Locadia vrij tegenover Roda-goalie Filip Kurto. De aanvaller aarzelde niet en prikte de bal in het net. PSV bleef daarna naar het Limburgse doel toe voetballen en miste ook een aantal goede kansen. Bij uitvallen van de bezoekers oogde de verdediging echter soms wat wankel.

Roda rook daardoor dat er meer mogelijk was en kroop steeds vaker onder de druk uit. In de 41e minuut belandde de bal na een aanval voor de voeten van Paulissen. Die shoot de gelijkmaker langs PSV-doelman Jeroen Zoet en zette zo de wedstrijd op zijn kop.

In de tweede helft was PSV nog even zoekende, maar de bevrijdende 2-1 viel na ruim een uur dan toch. Achtereenvolgens kregen Memphis Depay en Locadia de bal niet in het doel. Ruiz had vervolgens de mazzel dat Ard van Peppen de bal bij een poging weg te werken tegen hem op schoot. Een kwartier voor tijd kopte Bruma de 3-1 raak en was het verzet van Roda gebroken.

PSV klimt in de stand in de Eredivsie over FC Twente, Vitesse, dat eerder zaterdag verloor bij FC Groningen, en Feyenoord heen. Twente en Feyenoord speelden een duel minder en kunnen PSV weer inhalen.

Roda JC zit door de nederlaag dieper in de degradatiezorgen. De ploeg uit Kerkrade staat met 25 punten uit 29 wedstrijden onderaan. Nummer zeventien NEC pakte zaterdag een punt tegen sc Heerenveen en heeft twee punten meer dan Roda. Ook nummer zestien RKC Waalwijk heeft 27 punten, maar speelde een wedstrijd minder. (Novum)