Ook dit hoort bij risico

„Van de bestuurders van een (beursgenoteerde) onderneming mag je verwachten dat zij alle overwegingen van een besluit meenemen. Toch kunnen zij iets over het hoofd zien. Maar daarnaast kunnen anderen, zoals politici en belangenvertegenwoordigers, ook met hun eigen waarheid aan de haal gaan. Ik noem als voorbeeld de Brent Spar-affaire waarbij Shell niet geheel terecht veel imagoschade leed door toedoen van Greenpeace. En zowel Shell als ING heeft geleerd dat het in een niet te winnen gevecht was terechtgekomen. Het is goed dat ING de beslissing herroepen heeft. Hoe dan ook dienen beleggers te weten dat dergelijke reputatieschade een onderdeel is van het risico dat onlosmakelijk bij beleggen hoort. Je kunt dat risico net zo min van tevoren inschatten als bijvoorbeeld de recente fraudegevallen die bekend zijn geworden. Spreid dus je beleggingen.”