kort

Onderwijs //

Weer minder (zeer) zwakke scholen

Steeds minder scholen zijn zwak of zeer zwak. In het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs is het aantal scholen met het predicaat zwak of zeer zwak de afgelopen drie jaar met twee derde of meer gedaald, meldde de Inspectie van het Onderwijs gisteren. Het afgelopen schooljaar voldeed in het basisonderwijs 97,8 procent van de scholen aan de minimumeisen van de inspectie. Bij het speciaal basisonderwijs krijgt nu 96,6 procent een voldoende. In het voortgezet onderwijs gaan de ontwikkelingen minder snel. Daar is nog steeds 9,5 procent zwak en 0,7 procent zeer zwak.

Europees voetbal //

Robben (Bayern) tegen Van Persie (United)

Bayern München neemt het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Manchester United. Dat bleek gisteren bij de loting in Nyon. Het wordt een duel tussen twee Nederlandse aanvallers: Arjen Robben van Bayern en Robin van Persie van Manchester. Er werd gisteren ook geloot voor de kwartfinales van de Europa League. AZ neemt het daarin op tegen het Portugese Benfica. De volledige loting van de Europese competities:

Champions League:

Manchester U. - Bayern München

Real Madrid - Borussia Dortmund

Barcelona - Atlético Madrid

Paris Saint-Germain - Chelsea

Eerste duels zijn op 1 en 2 april, returns een week later

Europa League:

AZ - Benfica

FC Porto - FC Sevilla.

Olympique Lyon - Juventus

FC Basel - Valencia

Eerste duels zijn op 3 april, returns een week later.

    • Novum