Indiase spitskool

De lijst met ingrediënten is erg lang, maar het zijn voornamelijk dessertlepels specerijen, dus veel werk zit er niet in. Het resultaat is werkelijk heel geurig en opwindend: ‘awesome’ zegt de Indiase chef Sanjay Thumma en hij heeft gelijk. Voor zijn video, zoek op ‘cabbage peas curry’ van ‘Vah Chef’ op YouTube. Spitskool met doperwten

De lijst met ingrediënten is erg lang, maar het zijn voornamelijk dessertlepels specerijen, dus veel werk zit er niet in. Het resultaat is werkelijk heel geurig en opwindend: ‘awesome’ zegt de Indiase chef Sanjay Thumma en hij heeft gelijk. Voor zijn video, zoek op ‘cabbage peas curry’ van ‘Vah Chef’ op YouTube.

Spitskool met doperwten

2 el olie

1 dessertlepel bruin mosterdzaad

1 dessertl komijnzaad

1 fijngehakte kleine ui

2 tenen knoflook, fijngehakt

stukje gemberwortel van ong. 3 cm, fijngehakt

stuk of 12 kerrieblaadjes

½ tl asafoetida

1 tl koenjit

1tl garam masala

1tl chilivlokken of ½ tl chilipoeder

1 dessertl gemalen korianderzaad

2 ons erwtjes (diepvries)

1 spitskool, gesnipperd

evt. 3 gekookte aardappelen in stukjes

3 tomaten, in blokjes gesneden

2 el gehakt koriandergroen

Verwarm de olie in een wijde pan (een wok of grote koekenpan) en doe er het mosterdzaad bij. Als dat begint te knappen de komijn erbij, de ui. Even laten bakken, dan de knoflook en gember erbij, de kerrieblaadjes, de asafoetida, de koenjit, garam masala, chili en gemalen koriander. Bak dit al roerend even een minuutje om, doe er zout bij en voeg de erwtjes toe, gewoon in diepgevroren toestand. Voeg ook de kool toe en roer de kruiderij door de groenten. Als alles door elkaar geroerd is een klein beetje water erbij, niet veel, en het geheel een paar minuten laten doorkoken met het deksel op de pan. De kool moet zacht zijn geworden maar niet heel slap. Doe de tomaat en de koriander erbij, roer door en zet het gas uit. Laat nog heel even staan om de tomaat ietsje zachter (maar niet blubberig) te laten worden en serveer het gerecht met rijst.

    • Marjoleine de Vos