Hij liet zijn gitaar huilen

Documentaire // Zaterdag 3doc: Jimi Hendrix, Hear my train a comin' Ned. 3, 21.30-22.50 uur

Op het Woodstockfestival in 1969 liet Jimi Hendrix het Amerikaanse volkslied ontaarden in een mitrailleursalvo. Een protest, tegen de oorlog in Vietnam. Hendrix zag zijn gitaar als een verlengstuk van zijn ziel. Dankzij zijn technieken kon hij hem laten praten, huilen, en dus kogels af laten schieten. In vier jaar tijd veranderde de Amerikaanse gitarist de rockmuziek compleet. De documentaire Hear My Train A Comin’ vertelt het succesverhaal van Hendrix, dat begon in de hippe rockscene van Londen. Met zijn Britse band The Jimi Hendrix Experience scoorde de muzikant wereldwijde hits als Hey Joe en Purple Haze. Een verhaal over roem en over hoe die Jimmi Hendrix uiteindelijk fataal werd.