Gratis geld voor mismanager Imtech..

Het is een aanrader voor alle gevallen topmannen: na vertrek nog even in dienst zien te blijven, met een ‘nuladviezencontract’ – de nieuwste variant op het nulurencontract. De weggestuurde financieel directeur van installatiebedrijf Imtech, Boudewijn Gerner, bleef na zijn vertrek in februari vorig jaar voor een half miljoen euro in dienst als ‘adviseur’. Maar van zijn adviezen maakte Imtech geen gebruik. Gerner leverde „nul” adviezen, liet het bedrijf deze week weten. Gerner had zijn kennis en expertise zelf niet aangeboden en Imtech heeft er ook niet om gevraagd. Adviezen vragen ze tegenwoordig waarschijnlijk liever aan iemand anders. Gerner moest in februari vorig jaar opstappen nadat fraude aan het licht was gekomen bij de bouw van een pretpark in Polen. De affaire kostte Imtech honderden miljoenen en het bedrijf werd van beurslieveling paria. De voormalige top in Gouda was te veel gericht op „goed nieuws”, zo concludeerden forensisch onderzoekers, en had niks in de gaten. Een dikke vertrekpremie kreeg Gerner daarom niet – officieel dan.