Geen invloed op de winst

„Het aandeel ING en de Stoxx600 bankenindex staan beide voor 2014 2,5 procent in de plus. In de grafiek is niet te zien wanneer ING de uitglijder heeft begaan. Dit betekent dat de drijfveren voor de koersen van de grootste banken in Europa veel belangrijker zijn dan een publicitaire uitglijder. Dit is niet vreemd. Trekt de Europese economie aan, dan gaat de winstgevendheid van ING sterk omhoog en als de eurocrisis weer terugkomt, gaat ook de winst van ING zonder twijfel sterk naar beneden. Beleggen in ING is aantrekkelijk wanneer de belegger niet te veel betaalt voor een portie winst en wanneer deze winst zal toenemen. De uitglijder van ING zal de winstcijfers van 2014 niet raken. Met beleggen draait het om cijfers en niet om nieuwsberichten. De belegger die de aandelen ING verkoopt omdat hij verwacht dat de publicitaire uitglijders voor minder winst zullen zorgen, weet bijzaken niet van hoofdzaken te onderscheiden.”