Eventjes rust voor reus Sno

RKC’er Evander Sno is in bloedvorm. Door de top in Den Haag is de topper tegen Ajax uitgesteld.

Het bord is voor de nucleaire top, waardoor Amsterdammers zondagavond niet op hun balkon mogen zitten. En naar Studio Sport kijken hoeft ook niet: wegens het agententekort gaat gaat RKC-Ajax niet door. Maar als je Evander Sno ‘Verboden het veld te betreden’ ziet vasthouden denk je toch eerst aan het hart, dat er op 13 september 2010 ineens mee ophield.

Sno werd gereanimeerd. Bijna een jaar lang mocht hij het veld niet op en inmiddels voetbalt hij met een defibrillator. En hoe. De manager van RKC wil hem nooit meer kwijt: „Evander Sno kan bij RKC een meerjarig contract tekenen en dan krijgt hij er van ons nog een standbeeld in De Efteling bij”. Dan ben je „wel even met je hoofd in de wolken”, reageerde de reus Sno. Best, zo lang zijn voeten maar op het veld blijven.

Tekst

    • Arjen Fortuin