Een frame voor het leven

RIH Sport Amsterdam is een fietsmerk met een rijke geschiedenis. Sinds de oprichting in 1921 heeft RIH diverse renners kampioen gemaakt. De firma verwierf in de loop der jaren een cultstatus onder liefhebbers van handgemaakte stalen racefietsen. In 2012 begon framebouwer Wim van der Kaaij (76), een van de laatste bouwers van stalen frames die Nederland nog heeft, de zoektocht naar een waardig opvolger. Hij zocht. Hij vond. Ondernemer Diederik Martens en framebouwer Lorenzo Milelli hebben de afgelopen maanden samen met de meester-framebouwer aan een doorstart gewerkt. Met succes, de winkel en werkplaats aan de Westerstraat werd verruild voor een oude tabaksfabriek aan het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam-Noord waar sinds kort weer stalen frames op maat worden gebouwd. Het staal is lichter en sterker dan vroeger en duurzaam bovendien. Een RIH-frame koop je voor het leven. Bovendien krijgt Van der Kaaij de kans zijn ambacht door te geven, hij gaat framebouwers opleiden.

Femke Hoogland