In beeld

Den Haag en Amsterdam bereiden zich voor op nucleaire top

De voorbereidingen voor de Nuclear Security Summit (NSS) zijn al maanden aan de gang, maar de afgelopen dagen werden ze in Den Haag en Amsterdam steeds zichtbaarder. De NSS, die wordt gehouden in het World Forum, is de grootste top die ooit in Nederland is georganiseerd. 58 wereldleiders, vijfduizend delegatieleden en drieduizend journalisten zullen maandag en dinsdag in Den Haag neerstrijken. Achtduizend militairen en dertienduizend politieagenten worden ingezet voor een veilig verloop van het evenement. De Amerikaanse president Obama brengt op maandag ook nog een bezoek aan Amsterdam. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding liet gisteravond weten dat Nederland klaar is voor de beveiligingsoperatie. "Alle maatregelen voor een goed verloop van de nucleaire top zijn getroffen."
De plantsoenen in Den Haag worden netjes gemaakt voor de Nuclear Security Summit.
ANP / Bart Maat
De grote vergaderzaal van het World Forum, waar de conferentie maandag en dinsdag zal plaatsvinden.
EPA / Bart Maat
Het Museumplein in Amsterdam verandert langzaam in een vesting met afschermende hekken en containers omdat Obama maandag naar de hoofdstad komt.
ANP / Olaf Kraak
In en om het World Forum oefenen snuffelhonden en hun begeleiders in het opsporen van explosieven.
ANP / Freek van den Bergh
Voorbijgangers maken foto's van de motoren van de motorbrigade, die staan geparkeerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
De Amerikaanse luchtmacht heeft meerdere helikopters van het type Black Hawk naar Rotterdam/The Hague Airport gebracht in verband met de komst van Obama.
ANP / Bas Czerwinski
Een veiligheidshek op het Museumplein.
ANP / Olaf Kraak
Een wegafzetting aan de President Kennedylaan in Den Haag, een belangrijke doorgaande route langs het World Forum waar de NSS gaat plaatsvinden.
ANP / Martijn Beekman
ANP / Freek van den Bergh
Interieur van de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen waar een bagageruimte ingericht wordt voor delegaties van de NSS-top. Auto's en bussen zullen hier worden geparkeerd.
ANP / Remko de Waal
Het Van Gogh Museum op het Museumplein. Het plein verandert langzaam in een vesting met afschermende hekken en containers, in afwachting van Obama.
ANP / Olaf Kraak
Op het NAM-terrein aan de Leeweg in Noordwijk wordt een luchtafweerraket geplaatst.
ANP / Robin van Lonkhuijsen