Van Persie vier tot zes weken aan de kant - zou WK moeten halen

Robin van Persie wordt eerder deze week in op een brancard van het veld gedragen. Zijn WK-deelname komt door de blessure niet in gevaar. Foto EPA / Peter Powell

Robin van Persie hoeft niet te vrezen voor zijn deelname aan het WK in Brazilië. De 30-jarige aanvaller van Manchester United is door een verstuiking aan zijn knie vier tot zes weken uitgeschakeld. Dat wees een scan vandaag uit, meldt zijn club aldus persbureau Novum.

Van Persie blesseerde zich eergisteren tijdens het Champions League-treffen met Olympiakos Piraeus aan het gewricht. Hij werd kort voor tijd op een brancard van het veld gedragen. Daarvoor had hij er met drie doelpunten al voor gezorgd dat United zeker was van de kwartfinale.

Eerder op de dag werd bekend dat Van Persie de extra scan moest ondergaan. De aanvoerder van het Nederlands elftal mist onder meer de Champions League-kwartfinale tegen titelhouder Bayern München begin volgende maand. Het eerste duel tussen die twee grootmachten vindt plaats over anderhalve week, een week later zal de return worden gespeeld.

De uitslag van de scan vandaag moet een opluchting zijn voor bondscoach Louis van Gaal. Van Persie is samen met Arjen Robben wellicht de belangrijkste speler van het Nederlands elftal. En zeker omdat eerder een andere belangrijke steunpilaar van Oranje, Kevin Strootman, al geblesseerd raakte en het WK in Brazilië in juni en juli zeker zal missen, had het Nederlands elftal nog een fikse tegenslag waarschijnlijk moeilijk kunnen hebben.

    • Niels Posthumus