Opinie

    • Ik

Stemmen

Gemeenteraadsverkiezingen. Mijn zesjarige dochter wil graag mee naar het stembureau. Ik maak van de gelegenheid gebruik haar wat pedagogisch verantwoorde uitleg te geven over stemlijsten, kandidaten en het gebruik van het rode potlood. Ze knikt instemmend als ik zeg dat ik uit principe altijd op een vrouw stem. Als we weer buiten staan, zegt ze:

Gemeenteraadsverkiezingen. Mijn zesjarige dochter wil graag mee naar het stembureau. Ik maak van de gelegenheid gebruik haar wat pedagogisch verantwoorde uitleg te geven over stemlijsten, kandidaten en het gebruik van het rode potlood. Ze knikt instemmend als ik zeg dat ik uit principe altijd op een vrouw stem. Als we weer buiten staan, zegt ze: „Die mevrouw op wie we gestemd hebben, met welk liedje doet ze eigenlijk mee?”

Femke Aukema

    • Ik