‘Nederland klaar voor nucleaire top’

Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, tijdens een persconferentie in januari over de Nuclear Security Summit in Den Haag. Foto ANP / Jerry Lampen

Nederland is klaar voor de Nuclear Security Summit die maandag en dinsdag in Den Haag zal worden gehouden. Dat laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof vandaag weten.

In een verklaring van de NCTV staat te lezen:

“Alle maatregelen voor een goed verloop van de nucleaire top zijn getroffen. De laatste details zijn vrijdagmiddag doorgenomen met onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Defensie, minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), de Nationale Politie en Rijkswaterstaat.”

De top wordt gehouden in het World Forum in Den Haag. Het gaat om de grootste top die ooit in Nederland is georganiseerd. 58 wereldleiders, vijfduizend delegatieleden en drieduizend journalisten zullen maandag en dinsdag in de hofstad neerstrijken. Achtduizend militairen en dertienduizend politieagenten worden ingezet voor een veilig verloop van het evenement. (Novum)