Serie: De derde helft

De derde helft - dat is de titel van een serie interviews van Gijsbert van Es in NRC Weekend, op de achterpagina van het katern Opinie & Debat.

De interviews gaan over mensen die hun pensionering hebben aangegrepen om een geheel nieuwe start in hun leven te maken. Bijvoorbeeld: een nieuw bedrijf opgericht; een promotieonderzoek gedaan;
een bijzonder talent ontwikkeld. Of die noodgedwongen hun leven radicaal anders hebben moeten inrichten.

Inmiddels hebben zich (ruim) voldoende mannen aangemeld voor deze serie, die komend voorjaar eindigt. Vrouwen met bijzondere activiteiten kunnen nog wel een e-mail sturen naar: dederdehelft@nrc.nl.

De kans dat u voor een interview wordt benaderd, neemt toe wanneer u in uw e-mail een duidelijk thema voor een gesprek aandraagt. (Veel mensen sturen e-mails die in de buurt kwamen van een complete levensloop-beschrijving - hoe interessant ook, door de veelheid van informatie bieden ze vaak moeilijker aanknopingspunt voor een gesprek dan bij de vermelding van een duidelijke invalshoek.)

Gijsbert van Es is NRC-redacteur. Tussen maart 2011 en maart 2013 schreef hij de serie Het Laatste Woord. Aansluitend volgde de serie Het Nabestaan. Zie het e-book waarin deze serie is gebundeld.

 

    • Gijsbert van Es