Crossing Border festival na twee edities weg uit Enschede

Na een eerste 'uitbreiding' naar Antwerpen in 2009 kondigde het van oorsprong Haagse Crossing Border festival in 2011 aan ook naar Oost-Nederland te gaan, naar Enschede. De organisatie stopt nu na twee edities in Enschede.

Het internationale literatuur- en muziekfestival Crossing Border stopt na twee edities in derde vestigingsstad Enschede. Dat meldt de organisatie. Bezuiningen maken Enschede als standplaats onhoudbaar.

De organisatie zegt, ‘als gevolg van de bezuinigingen’, niet meer in staat te zijn het festival in Den Haag, Antwerpen én Enschede te houden:

“De organisatie is in de afgelopen twee jaar kleiner geworden en de werkzaamheden zijn toegenomen. Hierdoor kunnen we onvoldoende betrokken zijn bij de organisatie in Enschede, zowel in de voorbereiding als tijdens het festival zelf.”

Enschede sinds 2012 derde vestigingsplaats Crossing Border

Enschede was sinds 2012 de derde vestigingsplaats van het Crossing Border festival. Het internationale literatuur- en muziekfestival, met thuisbasis Den Haag, breidde in 2009 al uit naar Antwerpen.

    • Roderick Nieuwenhuis