AZ speelt tegen Benfica in kwartfinales Europa League

Na de loting in de Champions League volgde de trekking voor de Europa League, beide uitgevoerd door UEFA Secretaris-generaal Gianni Infantino. Foto AFP / Fabrice Coffrini

AZ speelt de kwartfinales van de Europa League tegen Benfica, zo is gebleken uit de loting vanmiddag. De club schakelde gisteren het Russische Anzhi uit. Benfica haalde de kwartfinale door Tottenham Hotspur te verslaan.

AZ, dat onder leiding staat van coach Dick Advocaat, speelt op donderdag 3 april thuis, een week later is de uitwedstrijd in Lissabon. FC Porto, de andere Portugese club bij de laatste acht, neemt het op tegen FC Sevilla. Die clubs spelen eerst in Portugal.

Juventus, dat op 14 mei de finale in het eigen stadion wil spelen, moet eerst Olympique Lyon uitschakelen. De club uit Turijn gaat eerst op bezoek aan de andere kant van de Alpen. Basel neemt het tenslotte op tegen Valencia en speelt eerst een thuiswedstrijd. Op 11 april wordt geloot voor de halve finales.

De volledige uitslag van de loting:
AZ - Benfica
FC Basel - Valencia
Olympique Lyon - Juventus
FC Porto - Sevilla

    • Annemarie Coevert