Zij moeten prinses Laurentien gaan overtuigen

Zien Informatief

The Pitch

Ned.3, 21.30-22.30u

De laaggeletterdheid oplossen? Of jeugdcriminaliteit? Dat is iets voor de hoge heren in Den Haag. Tenminste, tot vandaag, want in The Pitch (BNN) mogen drie jonge slimmeriken het proberen. Zij komen met een oplossing om die, in anderhalve minuut, tegenover een jury te verdedigen. En dat is niet gemakkelijk. Prinses Laurentien en schrijver Abdelkader Benali laten zich vast niet met gestotter en gestamel overtuigen, en naast dat hoge bezoek kijken ook de vaste BNN-gezichten Patrick Lodiers en Ruben Nicolai over de schouder mee. De winnende kandidaat mag met wat coaches om de tafel om het idee te realiseren.

Klinkt bekend, dat format. In 2012 kwam al een aflevering voorbij in TV Lab; de programmatestweek van de publieke omroep. Veel van de ideeën sneuvelden al na één uitzending, maar The Pitch mag het nu opnieuw proberen. Daarmee sluit het programma aan in de rij achter het muziekprogramma De tiende van Tijl (AVRO, proefuitzending in 2010) en het ‘candid camera’-achtige Rambam (VARA, getest in 2011). Beide formats draaien inmiddels meerdere seizoenen met succes. Garantie voor een mooi vervolg van The Pitch? Geen idee. Eén ding is wel zeker: Nederland is straks weer wat creatieve oplossingen rijker.

    • Sterre van der Hee