Wilders: Ik regel minder Marokkanen

Wilders gisteravond.
Wilders gisteravond. Foto Novum

PVV-leider Geert Wilders heeft gisteren beloofd „minder Marokkanen” te „regelen”. In een zaal in Den Haag – waar de partij de uitslagen volgde – riep hij tegen aanhangers: „Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder Marokkanen?” Het publiek: „Minder! Minder! Minder!” Wilders: „Nou, dan gaan we dat regelen.”

De uitspraken van de PVV- leider volgen op zijn oproep van vorige week. Hij zei tijdens een televisieoptreden bij RTL Z dat Nederland beter af zou zijn met minder Marokkanen. Een dag later zei hij tegen de NOS: „Hoe minder Marokkanen in Nederland, hoe beter.”

Het Openbaar Ministerie in Den Haag ontving gisteren een aangifte tegen Wilders vanwege die uitspraken. De aangifte is ingediend door „een particulier uit Den Haag’” aldus het OM.