Titanenstrijd als een mechanische Godzilla

Spelen//Game Titanfall Voor Windows, Xbox 360 en One €55 tot €65 4

In Titanfall begint iedere speler als voetsoldaat. Je hebt een arsenaal aan futuristische wapens bij je, plus een jetpack. Je kunt flinke sprongen maken en langs de muren rennen. Dit gebruik je om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen of controlepunten te veroveren op de tegenpartij. En na twee minuten spelen zou je kunnen denken dat je dit allemaal al wel eens hebt gezien.

Maar dan komt de boodschap ‘Your Titan is Ready’. Met een druk op de knop laat je een tien meter hoge vechtrobot uit de hemel neerdalen, die je vervolgens beklimt. Opeens dender je tussen de gebouwen door als een mechanische Godzilla, terwijl om je heen ook andere spelers hun titans bestellen, of bewust te voet blijven doorspelen. Is dat niet gevaarlijk? Nee, want deze game is subliem in balans. Te voet ben je snel en wendbaar, en kun je onzichtbaar worden voor de titans. Zo kun je op een vijandelijke vechtmachine springen en zijn zwakke plek onder vuur nemen. Het is ook mogelijk om uit je titan te klauteren en hem je te laten volgen: een grote vriendelijke reus die je vijanden voor je uitschakelt. Titanfall zit vol met dit soort vernieuwingen. Zelfs verliezen werkt anders dan gebruikelijk. In plaats van een ‘Game Over’ krijgt de geklopte partij de kans om de strijd te ontvluchten.

De grote kracht van Titanfall is dat de game van minuut tot minuut verandert en je steeds nieuwe spectaculaire situaties voorschotelt, als een geslaagde Hollywood-blockbuster.

    • Harry Hol