kort

foto novum

‘Adviseur’ //

Oud-directeur Imtech kreeg half miljoen

De oud-directeur van installatiebedrijf Imtech ging eind vorig jaar weg met een half miljoen euro op zak. Dat blijkt uit het jaarrapport van het bedrijf. Dit terwijl hij in februari dat jaar al van fraude was beschuldigd en gedwongen moest vertrekken. Wat blijkt? Hij heeft de rest van het jaar binnen het bedrijf als adviseur ‘gewerkt’. Een verkapte vertrekpremie. Want dat hij nooit ook maar één advies heeft gegeven, gaf de huidig directeur van Imtech openlijk toe in NRC.

Kunst //

Gestolen Rembrandt teruggevonden

Na vijftien jaar vermist te zijn geweest, is een gestolen Rembrandt gistermiddag teruggevonden. Toen twee mannen in Frankrijk het schilderij probeerden door te verkopen zijn ze opgepakt. Het gaat om het schilderij Kind met zeepbel dat in 1999 uit een museum in de Zuid-Franse gemeente Draguignane werd gestolen.

Queen B //

Beyoncé bezoekt Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis mocht gisteren Beyoncé en haar man Jay-Z toevoegen aan hun lijstje ‘wereldberoemde bezoekers’. Het echtpaar bracht gisteren meer dan een uur door in het museum. Vorig jaar bezocht ook tienerster Justin Bieber het huis.

Oververhit //

Gevangene VS dood door hitte in cel

In Amerika is een geesteszieke gevangene vorige maand dood aangetroffen in zijn cel. In de cel was de temperatuur opgelopen tot 38 graden. Waarschijnlijk is de man overleden door uitdroging en/of oververhitting. Het incident laat volgens advocaten het falen van justitie in New York zien. Volgens hen hadden de autoriteiten hulp voor de man moeten zoeken, in plaats van hem te arresteren. Dat de man ook niet in zijn cel in de gaten werd gehouden, spreekt volgens de advocaten „boekdelen”.

    • Novum
    • NRC
    • Ap