kort

Foto REUTERS

Eredivisie

NOS houdt nog drie jaar samenvattingen

De samenvattingen van de eredivisie blijven nog drie seizoenen te zien bij de publieke omroep. Eredivisie Media & Marketing, het bedrijf van Fox International Channels (FIC) en de achttien clubs, verkoopt de uitzendrechten aan de NOS voor naar schatting 20 miljoen euro. De NOS zendt nu ook al de hoogtepunten van de eredivisie uit. De rechtstreekse wedstrijden blijven te zien op het betaalkanaal Fox Sports Eredivisie van FIC.

De NOS behoudt ook de uitzendrechten voor de radio. Nieuw in de overeenkomst is dat de NOS de samenvattingen nu ook mag laten zien op Uitzending Gemist. De hoogtepunten blijven het gehele weekend beschikbaar op de websites van de publieke omroep. De samenvattingen blijven hoogstwaarschijnlijk zondagavond te zien om 19.00 uur.

Een evenement als de eredivisie is van ons allemaal en verbindt Nederland, stelde bestuurder Shula Rijxman van de Nederlandse Publieke Omroep. „Daarom hoort het thuis bij de publieke omroep.” Dat rechtvaardigt volgens haar een investering van vele miljoenen euro’s.

De publieke omroep verliest vermoedelijk wel de wedstrijden in de Champions League. De NOS heeft altijd gezegd dat het óf de eredivisie óf de Champions League kon betalen.

RTL maakt de grootste kans op de Champions League. Niet voor RTL 4 maar voor ‘mannenzender’ RTL 7, aldus directeur Bert Habets. De rechten liggen nu nog een seizoen bij de NOS en komen volgend jaar op de markt.

ManUnited

Van Persie grote held, maar hij valt ook uit

Een uitblinkende Robin van Persie heeft Manchester United gisteravond een plaats in de kwartfinale van de Champions League bezorgd. De aanvoerder van Oranje maakte alle doelpunten in de 3-0 thuiszege op het Griekse Olympiakos, waardoor de 2-0 nederlaag uit het eerste duel werd weggewerkt. Een grote deceptie was dat Van Persie een minuut voor tijd geblesseerd met een brancard van het veld werd gedragen. Over de ernst van de blessure was gisteravond nog weinig bekend.

    • NRC