Eerste dag Australische zoektocht naar vlucht MH370 vruchteloos

Royal Australian Air Force (RAAF) piloot luitenant Russell Adams vliegt de AP-3C Orion over de Indische Oceaan tijdens de zoektocht vandaag. Reuters / Australian Defence Force

De eerste dag van een door Australië geleide zoektocht in de Indische Oceaan naar het verdwenen Malaysia Airlines-toestel heeft niets opgeleverd. De Australische premier Tony Abbott maakte vanochtend bekend dat op satellietbeelden twee objecten gezien die mogelijk toebehoren aan vlucht MH370.

Morgenvroeg gaat de zoektocht verder, meldt AP. Vier vliegtuigen hebben vandaag naar de vermeende brokstukken gezocht. Het gebied dat nu wordt onderzocht ligt op zo’n vier uur vliegen vanaf de zuidwestkust van Australië. John Young van de maritieme veiligheidsautoriteit:

“De beelden vormen een aanwijzing, waarschijnlijk de beste die we tot nu toe gehad hebben. De objecten kunnen ook scheepvaartafval zijn, maar het grootste van de twee waargenomen stukken is langer dan een zeecontainer.”

Het gebied dat wordt onderzocht – 23.000 vierkante kilometer groot - ligt ongeveer op het middenpunt tussen Australië en de verlaten eilanden van Antarctica.

    • Jules Seegers