Zij zorgt dat je bereik hebt

Carola van Stapele (46) werkt als directeur Service Operations bij T-Mobile

Op vijfduizend plekken in Nederland staan antennes van T-Mobile op het dak. Zodat al hun klanten kunnen bellen en internetten. „Op grote schermen zien we al onze antennes in heel Nederland. Vierentwintig uur per dag houden onze technici in de gaten of er storingen zijn.” Als een antenne niet werkt, dan heeft-ie misschien een herstart nodig. Het kan ook dat de configuratie moet worden aangepast. „Als wij het op afstand niet kunnen regelen sturen we er een monteur op af.” Als er maar één antennelocatie een storing heeft, merk je dat waarschijnlijk niet. Behalve als je er toevallig in de file staat en net als al die anderen even op Facebook kijkt: dat gaat misschien wat minder snel. Van Stapele heeft geen technische achtergrond, ze studeerde Arabisch. „Maar daar kwam wat abstract inzicht wel van pas.” Ze begon in deze branche bij BEN en werd gedurende haar carrière steeds technisch bijgespijkerd. Nieuwe technologieën maken haar werk zo leuk, zegt ze. „Je bent altijd een frontrunner.”