Samenvattingen Eredivisie ook komende drie jaar bij NOS

NOS: de Eredivisie wel, de Champions League hoogstwaarschijnlijk niet meer. Foto's ANP

Het bod van naar verluidt 20 miljoen euro per jaar was genoeg: de NOS mag ook de komende drie seizoenen de samenvattingen van de Eredivisie uitzenden. De keerzijde is dat na volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk afscheid genomen wordt van de Champions League.

Twitter avatar NOSsport NOS Sport BREAKING: Het voetbal uit de Nederlandse eredivisie is de komende drie jaar ook te zien bij NOS Studio Sport.

Er waren drie partijen in de race om de uitzendrechten van de Eredivisie-samenvattingen (die verkocht werden door Eredivisie Media & Marketing): NOS, RTL en SBS. Vorige maand schreef NRC dat het bod van de NOS, dat de rechten nu ook bezit, ongeveer het dubbele was van wat de twee commerciële omroepen op tafel wilden leggen. Volgens betrokkenen haakte RTL daarom eind februari al af.

De live-wedstrijden worden uitgezonden door betaalzender FOX Sports Eredivisie. Bij de rechten die de NOS vandaag vergaard heeft, hoort ook het live verslag mogen doen voor de radio, traditioneel bij Langs de Lijn.

De aankoop heeft een keerzijde, liet algemeen directeur van de NOS Jan de Jong vanmiddag in Radio 1-programma De Nieuws BV weten. Als de uitzendrechten voor de Champions League na het seizoen 2014/2015 verlopen, kan de NOS niet meer meebieden, zei hij. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat FOX die dan in handen krijgt.

Twitter avatar lizzydiercks lizzy diercks Nog 1 jaar Champions League-voetbal bij de NOS. ‘We zijn uitgewinkeld’ zegt @jandejong in @denieuwsbv
    • Peter Zantingh