Recruiter: veel concurrentie Technicus: vijf keer gebeld

Naam: Wessel Braakman (28)

Bedrijf: Sogeti Nederland

Functie: test engineer

Opleidingen: Industrieel Product Ontwerpen (Saxion Hogeschool Enschede, 2004-2008) en Design for Interaction (Faculteit Industrieel Ontwerpen TU Delft, 2009-2012)

‘Toen ik op 5 oktober 2012 afstudeerde aan de TU Delft, had ik direct een baan. Mijn eerste sollicitatiegesprek was meteen raak: ik solliciteerde bij Sogeti en werd na een vaardigheidstest en één gesprek aangenomen.

„Ik realiseer me goed dat ik tot een technische voorhoede behoor waar veel bedrijven op zitten te azen. Na het afronden van mijn studies kreeg ik regelmatig aanbiedingen van detacheerders. Ik werd vijf keer gebeld na mijn hbo-opleiding en na mijn master ook een aantal keer. Daar ben ik niet op ingegaan.

„Tijdens mijn masterstudie wist ik al dat ik voor Sogeti wilde gaan werken, omdat zij een divisie High Tech hebben waar IT-diensten worden verleend in een technische omgeving. Dat spreekt mij met mijn technische achtergrond heel erg aan, want op die manier zit ik dicht bij de machines. Sogeti is de enige grote IT-dienstverlener in Nederland met zo’n afdeling.

„Ik ben nu test engineer. Sinds ruim een jaar heeft Sogeti mij ingezet bij chipmachinemaker ASML in Veldhoven. Ik test er de machines die chips maken voor computers. Dit zijn bijvoorbeeld chips voor processoren (de centrale besturingseenheid van een computer), chips voor het interne geheugen of chips voor flashgeheugen, zoals USB-sticks. Bij ASML zit ik samen met zo’n vijftien ‘Sogetisten’. Ik vind het heel gaaf om mee te werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de machines.

„De arbeidsvoorwaarden bij Sogeti zijn goed. Ik heb direct een contract voor onbepaalde tijd gekregen. Daar spreekt vertrouwen uit. En ik mocht een leaseauto uitkiezen. Het werd een Toyota Yaris hybride. De pensioenvoorzieningen zijn prima en ik krijg thuis internet vergoed. Ik heb mijn vader en schoonvader naar het hele pakket laten kijken, zij gaven hun goedkeuring.

„De eerste drie jaar krijg je als young professional veel mogelijkheden om cursussen te volgen en je te ontplooien. Zo ben ik drie weken naar de Amerikaanse staat Ohio geweest voor trainingen. Dat was kort na het tekenen van mijn contract. In een groep van twaalf mensen werkten we op de Ohio University aan diverse projecten. Zo moesten we een strategie bedenken voor een verzekeraar. En we hebben een plan ontwikkeld hoe Sogeti meer uit de declarabele uren kan halen. In Ohio leerde ik hoe het is om in een echt bedrijf voor echte mensen te werken.

„Sinds ik bij Sogeti werk, ben ik één keer gebeld door een ander technologiebedrijf dat interesse had. De arbeidsmarkt is gunstig voor jonge technici, maar ik kijk niet naar andere bedrijven. Ik zit hier goed.”