Ontevreden over uw Marktplaatsaankoop? Neem wraak met Shakespeare

Folio-editie van de toneelwerken van Shakespeare.
Folio-editie van de toneelwerken van Shakespeare. EPA/ANDY RAIN

Een kleine honderd euro betaalde de Engelse twintiger Edd Joseph enkele weken geleden op internet voor een game console. Toen hij het product niet binnenkreeg, nam hij op een origineel manier wraak, schrijft De Boekenkrant op basis van The Bristol Post.

Joseph besloot de internetverkoper de volledige toneelstukken van William Shakespeare te sturen, per sms. Voor Joseph een kleine moeite: hij kon Shakespeares langste toneelstuk, Hamlet, van internet overzetten één enkel tekstberichtje. Een grote last voor de ontvanger, die het stuk in brokjes van 1,143 aparte sms’jes binnenkreeg.

Tot op heden stuurde Joseph 22 Shakespearetoneelstukken door, waaronder Macbeth (600 sms’jes), Cymbeline (847 sms’jes) en All’s Well That Ends Well (861). Een gemiddeld Shakespeare-toneelstuk bedraagt 22,600 woorden, grofweg 800 sms’jes per toneelstuk dus. De verkoper ontving tot op heden omgerekend al zo’n 17,424 tekstberichten. Stuurt Joseph alle 37 toneelwerken door, komt dat aantal op 29,305 sms-berichten.

Grote kans dat het zover komt. Het enige wat Joseph sinds het begin van zijn actie van de internetverkoper kreeg waren boze reacties. Die game console is nog steeds niet binnen.

    • Roderick Nieuwenhuis