Nog twee Polare-winkels overgenomen: Almere en Tilburg

Deze week maakten Polare-winkels in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Vlaanderen al een doorstart – vandaag volgen winkels van de failliete boekhandel in Almere en Tilburg. In Almere neemt de Stumpel Groep de boekwinkel over, in Tilburg start de familie Mutsaers door met Polare.

Exterieur van de boekhandel Polare in Almere.
Exterieur van de boekhandel Polare in Almere. Foto ANP / Lex van Lieshout

Deze week maakten Polare-winkels in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Vlaanderen al een doorstart - vandaag volgen winkels van de failliete boekhandel in Almere en Tilburg. In Almere neemt de Stumpel Groep de boekwinkel over, in Tilburg start de familie Mutsaers door met Polare.

In Almere is de overname bijna rond, zo weet Boekblad. Boekhandel Polare gaat daar waarschijnlijk binnenkort Stumpel heten. Jeroen Stumpel, eigenaar van de Noord-Hollandse boekhandel- en kantoorartikelenketen Stumpel, zegt tegen het blad rond te zijn met de curator. De twee partijen moeten alleen nog “wat puntjes op de i zetten”.

Hij wilde niet zeggen voor hoeveel hij de boekhandel overneemt. Op het moment voert Stumpel gesprekken met de personeelsleden om kennis te maken. Zoals gebruikelijk na een faillissement zullen ze opnieuw moeten solliciteren. De winkel zal maar een paar dagen dichtgaan, verwacht Stumpel. Hij was in de race voor nog drie Polare-vestigingen - Amsterdam, Hilversum en Haarlem. Alleen de vestiging Almere komt uiteindelijk in zijn handen. Het bedrijf heeft op dit moment elf vestigingen.

Familie Mutsaers start Polare Tilburg door

In Tilburg werd bekend dat ook een Polare-winkel is doorverkocht. Polare Tilburg is verkocht aan Marlous en Ruud Mutsaers, een zoon (32) en moeder (58) die beiden ook (lange tijd) werkzaam waren voor Polare Tilburg (Gianotten). Dat heeft het bureau van de curator volgens Boekblad bevestigd.

Hoe de winkel gaat heten en hoeveel ervoor is betaald, is nog niet bekend.

Polare ging eind februari failliet. Sindsdien probeert de curator de winkels te verkopen, terwijl de vestigingen nog open blijven.